Search
Close this search box.

De levensduur van carwrapping

Inleiding

Auto’s worden tegenwoordig steeds vaker gewrapt, ofwel voorzien van een beschermende laag vinyl. Dit geeft de auto niet alleen een opvallend nieuw uiterlijk, maar beschermt ook tegen krassen en beschadigingen. Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen is: wat is de levensduur van carwrapping? In dit artikel gaan we in op de levensduur van car wrapping.

Kwaliteit van het materiaal

De levensduur van car wrapping is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het materiaal. Goedkopere wraps zullen minder lang meegaan dan duurdere, hoogwaardige wraps. Bij de Plakkerij wordt er alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit folie.

Weersinvloeden

Natuurlijk speelt ook het weer een belangrijke rol bij de levensduur van car wrapping. Harde zon, regen en vrieskou kunnen bijvoorbeeld de wrap aantasten. Gelukkig zijn er tegenwoordig wraps verkrijgbaar die bestand zijn tegen deze weersinvloeden.

Onderhoud

Naast de kwaliteit van het materiaal en de weersinvloeden, is het onderhoud van de wrap ook van groot belang. Het regelmatig wassen van de auto en het verwijderen van vuil en vlekken zal de levensduur van de wrap verlengen.

Levensduur van carwrapping

De levensduur van car wrapping varieert, afhankelijk van de bovenstaande factoren, tussen de drie en zeven jaar. Het is echter ook mogelijk dat de wrap al eerder begint te vervagen of te verzakken. Bij goed onderhoud en hoogwaardig materiaal kan de wrap echter tot wel zeven jaar meegaan. De wrap die na de looptijd gemakkelijk te verwijderen is, verzekert een smetteloze originele lak onder de wrap. Hierdoor is de restwaarde van het voertuig hoger.

Conclusie

Car wrapping is een populair alternatief voor verf en biedt tal van voordelen, waaronder bescherming tegen beschadigingen en krassen en een opvallend nieuw uiterlijk. De levensduur van carwrapping is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, weersinvloeden en onderhoud en varieert tussen de drie en zeven jaar. Het is daarom belangrijk om te investeren in hoogwaardig materiaal en goed onderhoud te plegen om zo de levensduur van de wrap te verlengen.

Open chat
Hey! Kunnen we je helpen?